Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HAVET OCH SJÖN

 

du ligger stilla

jag ligger blank

jag vågar mig

då du krusar dig

 

jag böljar mig

du sköljer dig

jag vattnar sött

du stänker blött

 

jag svartnar som tjärnen

du blickar mot horisonten 

jag speglar stjärnornas glans 

du styr upp båtar på land i dans

 

du stormar och river

jag släcker vandrarens törst

du är evig och störsk

dränker sorg efter älskad

 

du har makten

jag är maklig

jag är saklig

du är takten 

 

vi är vatten

vi kan fångas

vi kan förångas 

du kan stångas

 

jag ligger blank

då du sänker i sank

vart skepp förlisa

om mig de sjunga kärleksvisa

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-10-02 09:39



Bookmark and Share


  Tess Waltenburg
Otroligt vackert skrivet!
2018-10-08

  Nils-Robert
Kärleksreationer. Väl beskrivet
2018-10-04

  Verner Forsman
Vågar och krusar. Fina känslor.

En riktigt sinnlig dikt.

Känns i hjärtat.
2018-10-03

    Peter Söderqvist
Fin perspektivsvängningar, jag, du, vi lever tillsammans i texten.
2018-10-02

  Bodingen VIP
Oj, en text med vattensäkra skott, prima!
2018-10-02

  HenrysDotter
Vackert!
2018-10-02

  Fulbergarn
i valstakt
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP