Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min farmor

 

Hon gav ett sorglöst intryck
kedjerökte och viftade undan allt
mycket låg och pyrde
hennes hjärta var förstärkt
senare kunde jag förstå hennes rökridå
hon var dödsmärkt
bar på cancer, hemligheter, hemskheter
ett hemsökt hem fyllt av fylla och förtvivlan
ett jävla liv
så mycket spö
och deras Stockholmshyra
Ja, då var goda råd dyra
men den som redan ligger blir sällan ställd
sa hon och fimpade

på 70-talet var det skytteltrafik
hon hade ljuddämpande draperi
i sin hall åt alla håll om nu någon höll koll
smått paranoid av att dryga ut sin pension

hon älskade Frank Sinatra
med honom slapp hon prata
och poesin med sina skatter
hon bjöd in mig i dessa rum
Fröding och Ferlin
trängdes bland katter i porslin
belamrat bland samlat 
tror hon önskade hon fötts som hermelin

50-åriga sonen ärvde alkoholismen 
och från byrån i den bevistade hallen
fyra skokartonger fyllda med torrfylla
Fass från a till ö
farmors recept mot fattigdom
och försäkring utifall
hon fick ett infall att ta adjö

hon begravde tre av fyra barn
under en hård yta
hon hade nio liv
nionde infarkten stannade hjärtat
för gott
och som jag har förstått
så sörjde Högdalen sin dealer




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-11-27 22:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldans bra!
2018-11-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken stark och gripande berättelse, skriven med bra flyt och bra rim!
2018-11-28

  DavidM VIP
Stark skildring.
2018-11-28

  Marita Ohlquist VIP
Starkt och berörande porträtt av din farmor!
2018-11-28

    ej medlem längre
Gripande skildring av en personlighet med själsstyrka mitt i all tragik.
2018-11-28

  Kungskobran VIP
Ett tufft liv
fyllt av bråk och kiv
fick kärleken någon chans
fanns den någonstans?

Fint och medryckande


2018-11-28

  gunnnar nylund VIP
Fängslande, gripande och vemodig
minnesbild av en anhörigs levnad.
Ett hårt liv men säkert också stunder
av förgylld glädje.
Stark berättelse!
2018-11-28

  Staffan Nilsson
Snyggt målat porträtt - inte för mycket, inte för litet.
2018-11-28

  Blomma-Stjärna VIP
wow!
drastisk berättelse om kaos, kamp och misär där farmors rådighet och poetens kärlek till henne lyser igenom
fin och fri alltigenom - i ton o flyt o rim o språkbehandling
2018-11-28

  Nanna X
Sanslöst starkt och mångfasetterat porträtt! Begrava tre barn och överleva... jo då har man nog nio liv.
2018-11-27

    Sefarge VIP
Berörande skriven
" Släkthistoria"
Så många spår
föregående
Släkten givit
Oss efterlevande
På gott o ont!


2018-11-27
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP