Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla Isblå bland vraken

 

En liten sötnos med blå ros
i disig vårsol
ett diadem större än en hatt
när white trash fått fnatt
isblå som hennes tyllkjol
och i guldskimrande skinnpaj
på en skrotig bakgård i maj

pitbullhundarna skäller
grannarna gnäller
pappa styr upp barndomslek
morfar till en docka
grejar samtidigt med söndagsstek
stora pupiller, och allmänt blek
världarna verkar krocka

liten sötnos med blå ros
sköter sig själv
pappa inne i köket
fyller på daglig dos
måste orka ta hand om stöket
mamma i mobilen
Instagrammar, håller stilen

en liten aningslös tös
en matros med skinn på sin nos
sjunger för lillan i famnen
”liten båt blir ofta våt”
tre år, och förstår hur det går
när skutan sjunker i hamnen

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-26 22:20



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
det gör ont att läsa om den lilla tösabitens utsatthet
- men så bra du skriver!
2018-12-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt, klev rätt in i hjärtat! Så bra du skriver och med vilken känsla.
2018-12-27

    ej medlem längre
Sorglig verklighet för alltför många barn, tyvärr.
2018-12-27
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP