Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fråga kom och jag kände att efter jag svarat i ett kommentarsfält som så, kanske orden ska delas till fler som grunnar på varför de ska skriva, eller varför det de skriver inte blir läst... Våga vara dig själv rätt upp och ned!


ETT GOTT RÅD TILL DIG SOM SKRIVER- BARA SKRIV PÅ!

Man skriver för att man vill skriva, inte för att bli läst... Eller tolkad... Vi ska skriva för det är det första vi tänker på på morgonen när vi vaknar. Och om vi skulle skriva för att det första vi tänkte på var att få bli läst, då skriver vi inte för att vi egentligen vill skriva utan för att få bli lästa.

Dock är ett erkännande trevligt och ger uppmuntran för det man gör. Det är sådant vi alla behöver dvs stöd i skapandet. Men om det var att bli läst som var motivet då kan man kanske inte finna den ro man själv behöver för att mogna som konstnär, poet eller skribent...

Att vilja skriva och skriva måste få vara det primära. Man blir sällan känd under sin livstid och efter sin död kan man ju knappast bry sig om man blir läst eller inte...

Därför skriv och skriv och vänta dig ingenting från andra och tolka inte heller frånvaro av uppmärksamhet för ditt skrivna ord som någonting annat än att du liksom andra inte är synkroniserade just då.

Livet är att skriva, inte själva läsningarna ifrån andra...

Var dig själv och sluta aldrig skriva

världen blir konstig annars!

Lycka till!




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-04 11:14



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, att skriva av sig när skallen spränger av ord är välgörande helt enkelt
2019-01-04

  Valter Örn VIP
Det var ett ord i rättan tid och i vilken tid som helst ! Det satt som en smäck !
2019-01-04

  MALVAA
TACK FÖR RÅDET
RÅDET AV EN SPECIELL ERFAREN ;)
2019-01-04

  MALVAA
Man skriver det första uttrycka sig och vara sig själv
För det andra skriver man ibland för att med skrivandet kan man vara helt öppen än allt annat i livet
För det tredje är skrivandet till för att man lämnar spår efter sig, förhoppningsvis goda spår, istället för att lämna jorden utan ett minst minne av sig så att andra kommer ihåg med
Skrivandet är bästa sätt på att man blir påmind efter man gått bort
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP