Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN DIKT KAN VARA

en dikt kan vara som ett landskap

ett landskap man kan färdas i

och färg och form det får man ordna

uti sin egen fantasi

poeten tar dig med på resan

och du får färglägga en stund

du föreställer dig idyller -

älvkarleby och öregrund

ja, kanske ett kvarter i klara

som liksom 34:an revs

vad är det han försökt förklara

i raderna som fordom skrevs?

en dikt kan vara som en resa

ett märkligt litet äventyr

så storslaget i allt det enkla

en lisa i din själs tortyr

jag läser och fram växer bilder

ty jag är ganska allvarsam

och samtidigt en gammal vilde

en frigjord man av frejdad stam

 

 

LARZ GUSTAFSSON 9/1 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 212 gånger
Publicerad 2019-01-09 22:56



Bookmark and Share


  objekt3
Å så fin
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP