Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Då var det bara du och jag, bara för en kväll, bara för en kväll..."


DÅ VAR DET DU OCH JAG

 

DU OCH JAG, VI VAR TVÅ UNDANTAG
I REVOLT MOT DERAS JANTELAG
DU VAR INTE KÄR, MEN DET VAR JAG
OCH JAG MINNS VÅR ÖDESDIGRA DAG

 

DÅ VAR DET DU OCH JAG MOT RESTEN
DÅ VAR DET VI SOM STOD FÖR PROTESTEN
VI TVÅ BLEV BORTFÖSTA FRÅN FESTEN
DET VAR DU OCH JAG
SOM TVINGADES ATT FLY
DET VAR NÄSTAN BARA VI TVÅ I ÄLVKARLEBY

 

PUNKARE PÅ LANDET - VI STACK UT
VI TOG STÄLLNING, KLART OCH RESOLUT
OCH PÅ FRITIDSGÅRDEN BLEV DET BRÅK
ETT AV MÅNGA I EN VILD EPOK

 

SAMMANGADDNINGEN BLEV NU KOMPAKT
LEDARTYPEN VISADE SIN MAKT
KANSKE VAR DET VÅR IDENTITET
SOM HOTADE HANS POPULARITET

JAG VAR HÄRDAD, DU VAR OCKSÅ VAN
ALLA BLEV VI JAGADE PÅ STAN
NÄR VÅR LILLA HEMBY LÖPT AMOK
SKREVS DET DOCK HISTORIA I VÅR BOK

ALLT ÄR PRESKRIBERAT, MEN EJ GLÖMT
TY DET VAR EN BITTER KALK  VI TÖMT
VÄNNER BLEV TILL FIENDER DIREKT
PLÖTSLIGT SÅG MAN PUNKEN SOM SUSPEKT

 

LARZ GUSTAFSSON 30/1 2019

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 214 gånger
Publicerad 2019-01-30 08:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Punkarna provocerade
de etablerade
med sitt sätt och musik
som inget annat var likt

2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP