Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekopoesi


Några tankar

Nu klämtar klockan över jordens slätter.
Med klagosånger ifrån äng och hagar
en sliten kråkas röst med oss beklagar
i modfälld ton vart väsens oförrätter.

Så innan allt tar slut av livets rätter
jag måste strama till i mina dagar
bestämma måltidsfärgen före det jag lagar
och inte backa från menyn jag sätter

det går inte an att skaffa allt jag ser i boden
inse hur slöseri blir fel med tiden
får ändra mig och haka på ett hållbart spår.

För vem har sagt att kvar blir smörgåsborden
det gäller hejda svinn och dämpa åtgångsspeeden
förminska fotavtryck och handla där jag står.




Bunden vers (Sonett) av majola VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-20 12:22



Bookmark and Share


    Askanden
tänker på stillsam musik
orange himmel
gudsförgäten klippig strand

2019-02-22

  Eaglemountains VIP
Mycket sanning kan tolkas i och mellan dessa rader .. applåd !
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

majola
majola VIP