Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale ... ÄR VI SPEGLADE I ANDRA... ÄR SPEGLINGEN AV ANDRA EN BILD AV OSS SJÄLVA... POETISKT JA MEN REALISTISKT NEJ SÄGER NÅGON... MEN HUR ÄR DET DÅ?


ETT ANDRA LIV = ETT DUBBELLIV?

 

det finns de som lever

någon lever ett dubbelliv...

 

så bildas bilderna av oss

om vilka vi egentligen är

 

vi kan leva

vi kan börja

vi kan ge tid

 

somliga driver oss

till godhet och nyfikenhet

till vansinne eller galenskap

 

vissa gånger vi själva

skapar kaos genererar en katastrof

eller ger liv till allt så det blomstrar

 

vi håller det i våra händer

vi lägger vårt i andras ibland

 

ett andra liv

det kanske kommer tillbaka

vad som vi gjorde och tänkte 

som var fruktsamt och bra...

 

vi kanske överger till slut

det naiva dåraktiga dumma

så att vi kan börja på ny kula

 

kanske tror vi att vi känner oss själva

tror att det är vi själva som äger bilden

 

men andra ser ett helt annat liv

de ser med andra ögon på oss

liksom vi gör på dem vi möter

 

varför tror vi på en enda bild

varför låter vi oss luras eller själva luras

vill vi verkligen vara så endimensionella?

att inget annat får slippa fram utom ett

 

som om det viktigaste var att döma andra

som om det minst viktiga var att öppna sig

som om medfött det vore att hålla ifrån sig

den bild som går i tusen bitar... 

en bild i regnbågens alla färger...

 

speglar vi varandra eller oss själva endast

vi utgår från olika perspektiv...

vissa ser allt - dessa kan skrämma andra

 

-oj jag kunde visst inte undanhålla sanningen

-oj nu såg den att jag inte var mig själv

-oj vad skrämmande främmande att bli sedd

 

vi bär på hela vårt bagage

ibland får vi hjälp att bära

andra gånger lastar vi över

 

vad det andra livet kunde vara

vad andras liv egentligen är...

hur når vi fram till den bilden

där jaget får ett andra liv...

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-14 09:51



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
L eva dubbelliv
I inget för mej nej
V et knappt hur jag
* ska hinna få ihop
* livet ett jag har nu
* ett till skulle dela
* mig mitt itu ju...
Men en text att tänka
till på mycket... .. .
2019-03-18

  Marita Ohlquist VIP
En intressant text som sätter fart på tankeverksamheten!
2019-03-15

    ej medlem längre
Finns fler ansikten i tavlan ... en ledsen man med bockskägg t.ex.
2019-03-15

    ej medlem längre
vackert. på massa oiika sätt. kvantfysik. varken kvantfysiken eller strängteorin har 100% rätt. och det är väl rätt? olika speglingar av samma sak. emma.
2019-03-15

  Feliaxel VIP
Väldigt tänkvärda rader
2019-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP