Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


CHOCKVERKAN

vi sände en elektrisk chock

en stöt genom europa

vi skrek till de förtrycktas flock:

"kom fram nu, allihopa!"

och de som skuffats undan av

systemets konventioner

blev vågor i ett färgstarkt hav

av nya, vilda toner

 

vi sa att själv är bäste dräng

och lade fram bevisen

vi lade surt förvärvad peng

på plattan och matrisen

vi gjorde egna tidningar

och ordnade konserter

en del såg oss som nidingar

som revolutionärer

 

man tycker nog att allt det där

är färdigbearbetat

det har ju skrivits böcker, man

har gjort research och letat

men det som satt så djupa spår

och skakat oss i grunden

glöms inte bort fast åren går

det var ej blott för stunden

 

jag påminns faktiskt varje dag

om chockvågen vi sände

då det var "vi" och inte "jag"

om allt det där som hände

nu lever jag för tron på Gud

och allt är annorlunda

allt det som en gång var primärt

har nu blivit sekunda

 

vad kan jag lära

av allt det här

nu när jag vet

vart vägen bär?

jag är ju verksam

här och nu

och aldrig mera

då & där

 

LARZ GUSTAFSSON 30/7 2019

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 201 gånger
Publicerad 2019-07-30 10:41



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Ett snyggt & välarbetat verk
2019-07-30

    ej medlem längre
Rytmisk, välrimmad och kreativt ihopknåpad text, tycker jag.
2019-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP