Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SÄLLAN OSTÖRD

Jag har sett människor

som uppslukas av fjant

som aldrig ägnar sig

åt något intressant

jag fick se grynnorna

i farofyllda sund

och folk som sålt sin själ

för några ynka pund

 

men jag får sällan

vara ostörd där jag är

man sammangaddar sig

det är en skum affär

 

man invaderar varje vrå

som är privat

man drivs av samma gamla

primitiva hat

jag ser ett mönster

som jag helst vill slippa se

mörklägger fönster

morrar hotfullt, dricker té

 

 

det är en galen

infernalisk invasion

och de är många

nämligen en legion

 

det rycks i dörrarna

man står och knackar på

forcerar spärrarna

vill stjäla, slakta, slå

det är en fräckhet

som jag ser som maximal

de är aktörer

i en köttets karneval

 

 

men jag ska resa mig 

ur spillrorna igen

för jag är en som vet

vad som ska komma sen

 

LARZ GUSTAFSSON 7/8 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 296 gånger
Publicerad 2019-08-07 15:56



Bookmark and Share


  Jörgen Jalmo
Inspirerande!
2019-08-07

  Koloristen
Bra fångat. Mycket av detta elände är rakt från djävulen.
2019-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP