Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karavan

Vinden vänder öknen på nytt i varje stund
sveper spåren med sig
Ensamheten är tyngdlös

hon rör sig i någon mening framåt
litar på karavanen som gång på gång reser sig under tyngden av färdens ärende

Där under stjärnmyriaderna
talar någon till henne om melankolin som världens ände; viskar om det som finns bortanför

Den olåsta portgången vid resans slut
De välkända dofterna och ljuden
Hissen upp genom det välbekanta huset




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 775 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-28 01:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker dikt, tack
2006-10-18

  Rachel Roth
en text som talar djup till mig
kom dock av mig vid
tredje versens sista rad
(som att rytmen kom av sig)

fint om resan och hemkomsten
2006-06-30

  DanSan
*******************


Underbart bollande

med dåtid och nutid

mycket bra poetat

om karavan och hissen

till hemets boning!!!

MVH Dan


*******************
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell