Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är alla människor oavsett våra livsöden........denna kom till efter ett av mina möten i livet....


Hembesöket


Så grep du åter
med van hand
efter kalla flaskan

Snabbt och ryckigt!

Jag var där
närvarande
ändå en vän...

du drack ljudlöst
som om jag skulle
lyssna
dina ögon blundade

jag såg ångesten
dämpades
din kropp slappnade
av som om värmen
kramade dig

det kommer alltid
något efter....

den tomma flaskan
bredvid dig
där ligger du
med en tom blick

utanför ditt fönster
sitter en fågel
och kvittrar

ingen ser kaoset
i våningen
denna istängda
luft en klocka som
stannat

så kommer gråten
skakar om din kropp
jag håller dig på axeln
vår tysta närhet

ingen vet vad du
döljer

ingen vet vem som
röjer runt där du
varit

vi bär våra bördor
av tystnadsplikt!




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 382 gånger
Publicerad 2006-06-28 17:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg