Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kyrkans foajé

 

Jag kunde inte förmå mig att le
Där i kyrkans foajé
Skulle bubbla, babbla, snubbla
Så uppenbart, underbart, rart
Andfådd, skinnflådd, spådd
Att äntligen bli nådd
Injicerad i det kapillära
Vara allt det dära som kan bära
Skräddarsytt spektrum
Ett plektrum i din hand

Nöden, döden, de levandes lott
Allt hårt, svårt jag förstått

Paulus och kärlekens lov
Vi är fortfarande unga
Smaken på din tunga
Paulun gåshud fjäder och dun
Så rart, uppenbart underbart
Vill vakna med dig
Vara din moatjé
Tills döden skiljer oss åt
Men en uppståndelse av fel art
För sorgklädda att se i kyrkans foajé

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-21 19:10



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Himla skimrande hur rimmen liksom snubblar på varann!! Och ändå står dikten välbalanserad där...
2019-09-24

  Jörgen Jalmo
Just så!
om förhållandet..

2019-09-22

  Staffan Nilsson
Självklart bokmärke!
2019-09-21

  Staffan Nilsson

Wow, mycket på en gång!
Förväntan, avståndstagande, eufori, sorg, erotik, ...
Och ordet foajé är lysande: som om moral är teater, liv är verklighet.

2019-09-21

  Nanna X
Goda rim besvärjer död och förskräckligheter!
2019-09-21

    Lars Gullberg
Vilket vackert tidsdokument. Borde ramas in på väggen. Tattueras in i själen, på ryggen, vid nacken. Titeln är magnificent 7
2019-09-21

    Lena Staaf VIP
Frejdigt, fint, livsbejakande!
Härliga rim. En dikt med driv!
2019-09-21
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP