Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eko av närvaro


skeppet ett nötskal på öppet hav
mörkgröna kastbyar
båtens bergochdalbana
utom varje uns av kontroll
vita fingrars krampaktiga tag
om relingens mahognystång
övermäktigt oväsen äter upp
min viskande bön
ändå där mellan hackande tänder
i djupet av min mages gungbräda
väcks och växer
tålamod ur förtvivlan
tankelöst kaos
tills båten möter stiltje
och blicken vilar ut i
hamnens lugn

 
 
 
 



Fri vers av Per Rydberg
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-05 09:30



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Läser dikten som en beskrivning av när det stormar( nästan) okontrollerat i livet.
Men kan även konkret känna igen mig hur rädd man kan känna sig i en båt när det stormar...
2019-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg