Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan dess

 

Med det jag lärt, lär jag dö
Innan dess ska jag ta mig ur denna tristess
Rista in det sista innan locket stängs på min kista
Beskriva min ö

Spö, och rönnbärsfilosofi om ett rö
Att bli märkt, märka hur det skulle stärka
Att slagen i ett slag kan resa sig över lag
Säga adjö till tidigare miljö

Och med kärlekens trollspö
Först bara vara i det som är störst
Göra ogjort och älska stort

Med det jag lärt, lär jag dö




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-09-06 11:18



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag gillar din dikt och särskilt stroferna: "Att bli märkt, märka hur det skulle stärka
Att slagen i ett slag kan resa sig över lag"
2019-09-09

    Peter Söderqvist
Härliga rim i denna allvarsamma men lätta text.
Kärlek och alltets föränglighet fångas här så säkert.
2019-09-07

    ej medlem längre
Människan är ingen ö. Lekfullt och samtidigt gravallvarligt. Tycker så mycket om kraften i ditt flöde och din språkliga fantasi!
2019-09-07

  Marita Ohlquist VIP
Vi är ständiga elever i livets skola, lektionerna är både negativa och positiva!

2019-09-07

  Blomma-Stjärna VIP
så bra - gillar din text
- vem får inte spö och blir märkt
märker vi att detta kan stärka
att slagen i ett slag kan resa sig över lag
och vi kan säga adjö till tidigare miljö
- göra ogjort och älska stort - DÅ är livet värt att dö för


2019-09-06

    Jane S VIP
1. Dö skall vi alla göra.
2. Livet är ingen jävla picknick.
3. Att resa sig upp, vandra vidare och ge fingret åt det som förväxlats med naturlagar
5. Inse att kärleken är en kraft större än oss själva.

Typ.


2019-09-06

  DavidM VIP
Texten väcker flera reflektioner, ett rikt språk i stroferna.
2019-09-06

  Kungskobran VIP
Är det jag lärt mig förgäves när jag dör
2019-09-06

  Lehva VIP
En stark text med så mycket innehåll. Bör läsas flera gånger.
2019-09-06

  Gunnar Hilén VIP
Jag upplever DIKTEN som realistisk. Tänk att så många har svårt att fatta det.
2019-09-06

  Nanna X
Jag upplever inte texten som tragisk. Livet är hårt och vi lär så länge vi lever. Diktaren uttrycker ju också en vilja att ta sig ur tristessen, och rimmen hjälper till på ett härligt sätt.
2019-09-06

  Kaptenlöjtnant
Tragiskt
2019-09-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP