Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÅR JAG VARA LITEN HOS DIG?

 

Varje dag detta år

en strid, ett stålbad

 

att orka hålla ihop

allt och alla

 

med näsan knappt

över vattenytan

 

går med lupp

och letar guldkorn

 

medan världen skakar

i sina grundvalar

 

allt och inget händer

på samma gång

 

bara jag står rak

i stormens öga

 

får jag vara liten hos dig?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-09-16 17:54



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
dikten står rak och tydlig
liten är att ... vet inte.
men unikt efter varje människas form
litenheten.
2019-09-30

  Fem hjärtan VIP
Din text griper tag!
2019-09-28

  KattenKin VIP
Fin text om tuffa dagar.
2019-09-27

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande text - sant mänsklig!
2019-09-17

  Niliboy
När du är svag är du stark, styrkan fulländas i svaghet! Säger den heliga skrift! Men när man känner sig svag behöver man uppmutra. Å det är kanske inte något som kommer en för!

2019-09-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text griper tag i en, man behöver känna sig lite ibland och att någon tar hand om en. Berör..
2019-09-17

  M.Eta
Skönt att få vara liten hos någon, som när man kröp upp i mammas knä som barn! Bra text!
2019-09-17

  Stanley Rydell
En naket uttryckt vädjan som andas hopp! Små starka ord!
2019-09-16

    Sefarge VIP
Livsviktig tanke skrivelse!
Att få ha sin lugna vrå
och kunna andas ut
emellanåt!
;)


2019-09-16

    ej medlem längre
Marken skälver under dina ord och så gripande du gestaltar människans litenhet inför omständigheter i livet vi inte kan påverka. Under sårbarheten kan man ana en verklig styrka.
2019-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Du har en speciell förmåga att klä dina tankar och känslor i ord när livet känns tungt och besvärligt!
2019-09-16

  Poeten Salvador VIP
Ja
2019-09-16

  Feliaxel VIP
Ibland behöver man någon att ty sig till
Otroligt berörande text
2019-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP