Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunden

 

himlen tänkte han. det kommer därifrån. flingorna föll sakta och stora. det var så tyst att man kunde höra när de mötte mark. allting förändrades. ett stort penseldrag med vita färgen. domherren plötsligt tydlig i trädet. ljuset alldeles bländande. han hade hört något om en ny himmel och en ny jord. förändringen började bli påtaglig. liksom kröp sig in under skinn. något som inte gick att komma ifrån. tiden ställde sig som stilla. plötsligt kände han sig sårbar. öppnad av något. nu täckte snön marken. han stod i ett sken. visste att stunden aldrig skulle komma tillbaka. förstod att nya stunder fanns. med samma innehåll. hela tiden.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 315 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-29 12:16



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
En vacker text som bildmässigt är filmisk. Magisk. Jag blir berörd och vill läsa om och läsa om. Så mjuk ton, bomull och ändå skarp. Tänker att det är så vi kan uppleva vår metamorfos. Starka känslor, jag upplever nästan eufori bara av att läsa den. Mästerverket måste bokmärkas. Tack!
2019-09-29

    Lena Staaf VIP
Fin stämningsdikt med djupa tankar.
2019-09-29

    ej medlem längre
Jag känner en stark fascination för din dikt, som blir till i en upplevelse av livet, den är liv, den är ljus och nu. Jag får en känsla av något metafysiskt och samtidigt finns sinnligheten där. En utsökt kombination!
2019-09-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Även om samma
flamma tycks dyka
upp, är den ändå helt
ny för oss i vår grupp,
tas en flinga in under
en lupp, lyser dess
skönhet upp hela
vår trupp!
2019-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö