Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vinterförråd

 

En ekorre eller
en liten mus,
samlat för vintern
mat i sitt hus.

Men som synes har något
gått riktigt fel.
Nå´n redan av maten
ätit en del.

Men i år finns det många
såna här nötter.
Man kan plocka fler
bland trädens rötter.

Så när vintern kommer
och allting fryser,
sitter nog några små
smådjur och myser.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet
Läst 490 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2019-09-30 12:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och fint skriftat!
2019-10-18

  Solstrale VIP
... bilden fick mig att se minoernas lerkärl där de förvarade den fermenterade, konserverade maten...

texten är allt igenom naturlig!
2019-10-18

  Ingemies. Blandning
Mycket fint skrivet Det är ju så det fungerar i naturen.
2019-10-13

  Thomas Widemark
Trevlig dikt om en vaken iakttagelse i naturen! Fint skrivet!
2019-10-03

  Eva Helene VIP
Vilken fin och hjärtevärmande dikt i höstkylan, tack för den!
2019-10-03

  Anya VIP
Vilken söt en. Och bilden till gör helheten levande.
2019-10-01

  Olof Lagerhorn VIP
Fyndigt och väl berättat.
2019-10-01

  Fem hjärtan VIP
Så gulligt skrivet!
2019-09-30

  the wildcat VIP
jättefint skrivet, ja även de smulsmå djuren behöver även äta..
trevlig bild till <3

2019-09-30

  Sanna i badet VIP
Söt liten vers
Vilket fint rim!
Passar precis
2019-09-30

  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2019-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig och fint rimmad dikt om dessa små djur, som är riktiga matsamlare.
2019-09-30

  Jan Widströmer VIP
Husmusgulligt och väl rimmat!
2019-09-30

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin dikt! Tänker att den skulle kunna användas till förskoleklass...mycket pedagogisk.


2019-09-30

    Ken Cassel
Fint vännen
Nu känner jag mig nästan som en ekorre som samlar på nötter
:-)
2019-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Att samla mat från naturens skafferi
att äta när vintern blir kall
är en nödvändig strategi
för att i kylan stå pall!
2019-09-30

    Sefarge VIP
Inget nödrim här inte
Men riktiga viktiga
Födorim!
;)

2019-09-30

  ULJO
Gulligt skrivet om de små liven i naturen
2019-09-30

  Lena K Nilsson VIP
Söt liten text!
2019-09-30

  Feliaxel VIP
Trevligt skaldat
2019-09-30
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet