Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinranka

 

Häller upp ett vinglas
Spiller ut mig själv
Tömmer utan att vara distinkt uttömmande
Torrlagd blev jag själv förlagd
Försagd
Bragd om livet
En bragd att det minsta lilla blev skrivet

Häller upp ett vinglas
Sväller halvfull
Badar i serotonin, kära bubbelvin
Fyllan fyller på
Bubblar babblar på denna nivå
Likafullt utan att fördenskull förstå
Dagen efter är vi alla små

Häller upp ett vinglas
Sitter mest som på en spik
Och spiknykter gör det så ont
Fyllan som fas går in i halvlek
Gud är god
Men det är övergående
Barnen är inte lika förstående
De kallar det period

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-10-24 19:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känsla och smärta på djupet
2019-10-27

  Blomma-Stjärna VIP
ett par glas vin och diktjagets smärta ersätts med "ett bad i serotonin"- men allt är sken... och barnen vet...

- en snärtigt lekfull text om hur förledande lätt det är att lura sig själv
2019-10-25

  Kungskobran VIP
Supa lite varje da
skingra sorgerna
2019-10-24

  Gunnar Hilén VIP
Livet är en fest......fyllan värmer bäst...om man inte har någon annan att fylla sig med
2019-10-24

    Lena Staaf VIP
Smärtsam dikt om den tröstlösa trösten.
2019-10-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP