Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälplöst barn

 

Jag textar läsbart
Som om jag missförstått min syssla
När jag drar upp linjerna på mitt plakat
En bokstavslem i skala 5:1
Omöjlig att missförstå
Men lika omöjligt att nå

Min poesi blir så rädd
Springer ut ur bilden
Den vill inte demonstrera
Inte vara på rea
Den vill inte vara politik, handelsvara
Eller matematik
Den vill inte förklara
Den vägrar vara
Konkret

Jag textar läsbart
Sanerat, steriliserat
Som en sjukhussjuka som angripit sig själv
Utan att förstå att det är med kråkfötter
Sanningen kommer springande med egen röst
Som ett hjälplöst barn ur mitt bröst

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-27 23:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycktet djup och känsla livet rör och berör starkt!
2019-11-05

  Solstrale VIP
mycket verklighet och sanning kan rymmas i poesin!
2019-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver bra, varje text får mig att tänka och känna!
2019-10-30

  Blomma-Stjärna VIP
"- - - - - - - det är med kråkfötter Sanningen kommer springande med egen röst Som ett hjälplöst barn ur mitt bröst"
Ja, värna din sanning, din egen röst - din sinnlighet, sinnrikhet och ditt lekfulla ordförråd!
2019-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Poesi som är gåtfull och väcker läsarens fantasi och olika känslor, det skriver du och det man man bara älska!
2019-10-28

    Lena Staaf VIP
Poesi behöver inte (och bör kanske inte heller) vara konkret eftersom den mer är till för att förmedla en känsla. Och det är upp till läsaren att känna vad som slår an hos just henne.
2019-10-28

  Kungskobran VIP
Dramatisk skildring av hjälplöshet
2019-10-28
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP