Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hållplats

Dagen är en hållplats
Tagen ur trafik
Var dag den andre lik
Förutom när sonen svänger in
Gör min dag till sin

Han tar allt för givet
Och parkerar hos mig
När han krockat med livet

[…] Det är ditt fel
Att jag inte är hel […]

Han är som ett barn
Som försöker få ner en kloss
I ett cirkelrunt hål
Utan att förstå
Att cirkeln är sluten och ond

Allt jag vet
Är att dagen är som lagen
Om alltings jävlighet

Hans helvete
Och mitt dåliga samvete
Jag vet
Att vi delar maktlöshet
Så jag försöker vara taktfull
Fast han är föraktfull, vidrig och taktlös
För bådas skull

Acceptansen sträcks ut så långsamt
Som ett resårband mellan skrapsårade händer

Han är min son
Omöjligt att gå därifrån




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-07 12:23



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Drabbad av den här texten med bilder som säger så mycket.Applåd!
2019-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Dikt skriven utan fasad i sanningens namn. Den känns i ett annat mammahjärta.
2019-11-08

    Sefarge VIP
Djupklok skrivelse!
Att knäcka ett barns
Fingrar ( hur gammal
Barnet än är)Hjälper ej
Bara närvarons förståelse
När den väl uppenbarar sig
Och det kan välan ta tid?
2019-11-07

    Lena Staaf VIP
Osminkad rak text om en alltför tung börda. Svider långt in i magen.
2019-11-07

  Blomma-Stjärna VIP
håller med Lars Gullberg
- lyfter på hårbandet och niger.
2019-11-07

    Lars Gullberg
Du skriver rätt in i hjärtat, utan filter. Ditt bildspråk ditt sätt att beskriva och formulera är mästerligt.

Bara att lyfta på hatten och buga.
2019-11-07
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP