Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


se det nalkas i en glänta

lev och njut

innan dagen är slut

 

se livet i en glänta

något på dig vänta

se så - låt livet börja!

vänd dig ifrån all smörja

släpp allt du förvänta

 

lev och njut

innan dagen är slut

 

dagens ljusa timmar

i sin  enkelhet förnimmar

livets mirakel i var minut

lyft blicken dagen är snart slut

snöflingor och rimfrost glimmar

 

lev och njut

innan dagen är slut

 

sträck på dig se dig värdig

gör dig beredd gör dig färdig

ta dina strumpor och skor

ta med någon där du bor

lyss till jordens sång så vördig

 

lev och njut

innan dagen är slut

 

på en stig ge dina steg dignitud

ta in alla skogens ljuva ljud

eller låt havets vågskvalp dig nå

sträck dig upp mot himlen på tå

låt vinden smeka din bara hud

 

lev och njut

innan dagen är slut

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-12-01 12:50



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
En underbar text som jag tar till mitt hjärta. Och vilken underbar start på dagen. Alla tankar och prioriteringar liksom hamnar rätt. Tack så mycket.
2019-12-04

  M.Eta
Man får sätta livets fina stunder i förgrunden. Fin text!
2019-12-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken bra uppmaning! Att ta tillvara livet och inte haka upp sig på det som inte är bra.
2019-12-01

  bohemen VIP
Vill du bli min skrivarvän?

Bohemen
2019-12-01

  Öknens Ros VIP
Att ta vara på den tid vi har, att varje dag se det positiva men även det svåra i livet. Att ta lärdom av det vi möter.
2019-12-01

  Valter Örn VIP
Bara så fint diktat om livets villkor ...
2019-12-01

    Lena Staaf VIP
Välbehövlig påminnelse!
2019-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP