Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


den kala gren väntar hopp

inbäddad i frost nedfryst stilla

det dina sinnen kan förvilla

i grenens inre en metamorfos

du ser död men det är en synvilla

det är beviset för att livet återfås

 

grenen omhuldar allt av livskraft

till våren ska knoppar där brista

vad du förlagt skall du finna om igen

livsenergi återbördas som du en gång haft

solens solstrålar skall hoppet i dig rista

inget nu skall mer bliva till ett sen

 

du skall leva lycklig i vart och ett nu

 

medan snön täcker landskapet omkring

skall barnen bygga snögubbar i ring

fiskaren ska pimpla på glasklar vinteris

solen skall stiga i gryningens dis

i själen du bevingas likt en Tingeling

 

frostrosorna ska falna en morgon så klar

sedan skall du glömma att det vinter var

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-12-02 10:18



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Superfin dikt, och grattis på 50-årsdagen i förskott! Härligt med egenskapade julklappar också, ett koncept jag borde börja med som har lika många barnbarn. Sju stycken, mycket kärlek, men många klappar blir det också. Suck säger börsen, jag är rik säger hjärtat.
2019-12-03

  överlevaren VIP
Livskraft i din fina dikt....
2019-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Medan vi gör det bästa av vintern, väntar vi på att träden skall grönska igen!
Bra skrivet.
2019-12-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Höst vinter talar
sitt språk och Du
bjuder på åk mot
nästa ort, dit hoppas
vi det går fort för dit
längtar vi alla STORT!


2019-12-02

    Lena Staaf VIP
Hoppfull dikt!
2019-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP