Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Oljan på träplatta: Solstrale…


SÄLLAN PINKAR EN TRÄHÄST - ÖVERTAGET UNDER AV MIRAKEL

 

något måste vara under

ett under över alla under

för att bliva övertaget

men just nu ser vi

paserande undrens tidevarv

 

...så kom det sig en dag... ingen trodde längre på det... miraklet och undret... inte undra på... utdragna reklamfilmer och sega säljargument... spetsade på miljöförstöringen... tv:en stod på fler timmar... reklapauserna tillsammans längre än själva filmen... ingen orkade tro på miraklet att reklamskaparna skulle ta sitt ansvar... det var det ju upp till alla andra att göra... eller hur... sällan pinkar en trähäst... som farfar Georg brukade säga...

famlande genom etermedia... sökte de finna en väg ut... ett program som underhöll målet och meningen... som stod för detta sanna... ett mirakel eller ett under... att tv-reklam åter skulle försvinna från filmen... sändas före eller efter... alltså mellan programmen... skulle de då beundras... undras förundras över undret... nej de skulle jubla och hoppa jämfota i glädje... ända tills de blevo kissnödiga...

ni förstår alla gamla som sitter där för jämnan... eller arbetsbefriade förtidspensionärer... furix dvs urindrivande medel... fick alla dessa att hylla reklapausen... en kisspaus som förlängde livet på de med känslig blåsa... men vi hade alla undrat över alla under... var det av solidaritet för alla dessa... de sände denna reklam... skulle inte tro det... för sällan pinkar en trähäst... som farfar Georg brukade säga... så hur troligt är det att Greta kommer att ta ansvar... och skrika reklambranchen döv i öronen...

"sluta sända reklam mitt i programmet hur vågar ni"... ja detta skulle det få oss att göra frivolter i soffan... om ett sådant mirakel skedde... ja kanske hela svenska folket skulle uppnå en godare hälsa... undrens tid är förbi... som min farmor Irma brukade säga... farfar Georg svarade... sällan pinkar en trähäst...

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-10 14:33



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Pinkandets mystik och självklara utrymme.
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP