Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN ANNAN MÄNNISKA

 

Går i ilska

en tickande bomb

 

det är inte jag

 

ser upprepade mönster

från mamma

 

det är inte jag

 

rädd och kuvad

från barndomen

 

det är inte jag

 

jag är en annan nu

 

reflekterande, sansad

en hjälpande hand

 

ändå faller jag

långt ner i gropen

 

vågar inte titta

över kanten

 

du är en annan

människa nu

 

som skrämmer mig

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-01-07 17:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Man kan ändra sig, men det som hänt kan man inte sudda ut...berörande...
2020-01-18

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Detta är mycket starkt och berörande skrivet! Jag sparar denna!
2020-01-15

  KattenKin VIP
Ja vi faller inom oss själva ibland, en jobbig sida av det här med att vara människa. Fantastiskt bra skrivet.
2020-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om det förflutna som inte vill släppa taget.
Texten får mig att tänka på min far.
2020-01-08

  Cikoria Blå VIP
Stor närvaro och väl avvägda ord. Bra.
2020-01-08

    ej medlem längre
Man kommer så nära på diktjaget i denna välskrivna och utelämnande text. Vi ärver mer än vi tror men vi äger också kraften att förändras.
2020-01-08

  Niliboy
Hjälparen å den som bryr sig är en livslång kamp. Den som odlar tro, hopp, å kärlek!
2020-01-07

    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert, naket och berörande. Vi bär vår barndom och våra föräldrar med oss. Ibland tittar de fram.
2020-01-07

  Blomma-Stjärna VIP
bra diktat och berörande i högsta grad - omständigheter kan göra att vi pressas tillbaks dit vi inte vill - poesi liksom reflektion kan vidga vår horisont och ge stöd så att vi kan bete oss som vi önskar i svåra situationer!
2020-01-07

  Feliaxel VIP
Tyvärr upprepas historien många gånger
Berörande läsning
2020-01-07

  Öknens Ros VIP
Ärvda mönster svårt förändra.
2020-01-07

  Poeten Salvador VIP
Ibland fastnar metkroken i en gammal fisk
2020-01-07

  Judas Ekholm VIP
Helt jävla mästerlig! Berörande som fasen. Och så fin/ful! Galant! :)
2020-01-07

  ULJO
Berörs av din text. Mönstret upprepar sig.
2020-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP