Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En egen svensk version av Paint It Black (Jagger/Richards, 1966)


Måla allting svart

 

Jag ser en röd dörr och jag vill måla den svart
Det finns ej känslor mer för allt jag rör blir natt
Jag ser hur ni går förbi, mitt sinne rör er ej
Jag måste vända om för mörkret tillhör mig


Jag ser en kö av bilar, var en i färgen svart
Min kärlek är som sommarn - över i ett skratt
Jag ser hur ni vänder om och går åt ett annat håll
Ännu ett nyfött barn - vad spelar det för roll


Jag ser in i mig själv - Mitt hjärta det är svart
Jag hör min röda dörr som bankar, bankar svart
Är det dags att jag vaknar upp och lämnar allt det här
Men hur står man ut en dag när livet är målat svart


Mitt gröna hav är stilla - Förut var det blått
I dina ögon ser jag att du har förstått
Om jag bjuder skymningssolen ljus in till vår sång
Kan vi glädjas av vår natt tills nästa soluppgång




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Daniel_78 VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-17 11:49



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
först nu ser jag att det är paint it black. nära dylan iaf :)

2020-07-27

  SatansSon VIP
funka som dylans poesi. jävligt bra fastän den rimmar.
2020-07-27

  lodjuret/seglare VIP
Vid läsning av dessa ord, ej sittande på bild i en Concord, en något väl stirrig blick, så jag detta plötsligt fick, en febrig söndag vid frukostens bord.
2020-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP