Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


BAGGE MIN BAGGE

På brödskivans kant

här har skalbaggen klättrat ur

tar sig en tur

mackätaren blir sur

tar sig en skur

sänder ovett till detta djur

då står plötsligt människan på tur

då bagge blir sur över sin egen otur

käkar upp detta värddjur

koppen med kaffe ryker

medan baggarna kring oss kryper...

vem vet vem som oss från livet nyper

när det i skafferiet av baggar dryper...

och människan undrar med hjärtat i halsgropen

- vilka är dessa typer?

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-20 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP