Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låtsas att ingenting händer

 

mina tankar vankar bortöver
förbi ängens vildvuxna tuvgräs
snärjs och fastnar bland snårvindor
nere vid ån

tiden ser jag som fallande kvällsljus
när mjölkörtsplantan mot horisontsol glider över i lila glöd                                                                                                                                       


i dunkel skymningssång hör jag en spricka

knarrande bildas

en glänta blir till ett gapande slukhål

mina blånande frågor fyller gapet

där för att gro
frön i din jord

                                                                                                                                

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-26 16:01



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Fruktan är mitt vapen', är den svenska titeln på en rysare till bok. Läsningen kan vara just sådan, att en 'inte vet' var det skall sluta.
2020-01-26

  Solweig Jansson VIP
Underbar text om ögonblicket, varat och evigheten !
2020-01-26

    Lena Staaf VIP
Tankar, tid och framåtrörelse. Allt inspirerat av den vackra naturen.
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg