Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äger

Jag äger inga tankar, men jag är inte så mycket för det där med att äga. De kommer och går som de vill. Äger inte dansgolvet heller. De flesta golv gungar utan musik. Jag tycker folk ser äggsjuka ut av allt ägande som äter upp dem. Nä, ägodelar blir aldrig delar av mig. Jag tror allt ska delas den stund vi är här. Ägor låter som en lång promenad. Alldeles för lång för mig. Ägna däremot, det låter skönt, inga staket, murar eller krig.




Prosa av KattenKin VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-02-11 00:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
*APPLÅD!*
2020-02-16

  Kungskobran VIP
Det är inte vi som äger prylarna det är prylarna som äger oss.
Fint fångat av dig
2020-02-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Så otroligt bra och tankeväckande! Att äga betyder inte lycka.
2020-02-11

  Blomma-Stjärna VIP
Bravo - bravissimo!!!

som Lena Staaf; "Äga bör vi göra tillsammans medan vi ägnar oss åt varandra."
2020-02-11

    Sefarge VIP
Att ägna sin tid åt denna dikt
Var sannerligen ej
Förgäves!
:)
2020-02-11

    Lena Staaf VIP
En skön frihetsdikt, förlöst från det onödiga ägandet som bara är bojor och hindrar oss frånn att se det viktiga i tillvaron. Äga bör vi göra tillsammans medan vi ägnar oss åt varandra.
2020-02-11

  Respons VIP
Du äger!
2020-02-11

    Roger Runkar Ragnar
Hmmm…….Vin äger en samklang som vi individer vill så gärna åtråvärt åt.
Att äga eller att ägas, kan jämföras med att aga eller att agas.

En fin vinäger ensam vill få ha, men med syster socker och en salt sälta så dansar tre trevliga enheter tillsammans med katten hasseltass i en ädel gas utan glas.

2020-02-11
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP