Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var dag

Gå hem i blåsten från Willys
Kassarna dinglar mot knäna'
Tänker tragglande tanken
Om vardan' jag ville förtjäna

Krånglar jag fram min nyckel
Kånkar och bär upp för trappen'
Lastar i kylen, sneglar på disken
Suset i huvet, droppet i tappen

Tvätten borde vikas
Golvet ska jag torka
Hemmet kräver röjet
Som jag borde orka

Ovanpå det ska man lyckas
Med lyckan på något sätt
Famlande vardag sniglar förbi
Medan tiden rusar stafett

Mållinjen antar jag döden blir
Hur fasen avnjuts resan dit?
När Willys å Netflix snor mitt liv
Och sakta målar allt till skit





Bunden vers (Rim) av Asta Kass
Läst 263 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-02-17 20:13



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härlig och lite sorgsen text om den " grå " vardagen som ju är en stor del av våra liv !

2020-02-20

    Lena Staaf VIP
Svängig dikt och tankar om vad vi egentligen håller på med!
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass