Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv vid Ganges strand

I

Solen, floden

 

och i djurets ögon

bor ännu natten

 

i klövarna kraften

ur jorden och tiden

 

när allt tog sin början

och allt når slutet

 

II

En dag vid trapporna

ner mot djupet

 

mot det strömmande vattnet

från Himalayas berg

 

genom lågland och städer

där templen ligger tätt

 

III

Och fåglarna ser livet

och allt som sker

 

och berättar sagorna

för varandra




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-19 04:39



Bookmark and Share


  AKT VIP
Fint bildspråk, Gillas!
2020-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Glöm inte gavialen.
2020-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP