Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

04:54

Gunnar, en plit på Kumla
lutar sig sig fram och säger
Du är inte här för att få vård
du är är här för att avverka ett straff

Helen från hemtjänsten
hör hur det klapprar
från mina tånaglar i parketten
Hon köper en nagelsax till mig
sätter mina fötter i varmband och klipper mina naglar

Susanne från socialtjänsten
ser att jag inte kan äta halvfabrikat
Lagar lasagne hemma hos sig
och tar med den till mig

Farsan vet att jag har en höftskada
härmar mitt sätt att gå
när alla fyllekompisar kommer på besök
Alla skrattar utom Jarmo som gråter

Ni får gärna ligga i en låda
eller hänga i en garderob
men ni gömmer er bakom
mitt stora pannben

När jag lägger huvudet på kudden
vaknar hela gänget
När jag reser mig upp för att gå på toa
pratar ni inifrån mina öron
När jag ska sova är ni
förbannat vakna




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-03 05:18



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skickligt levandegjort om den ”lilla människans” möte med utestängande resp. inkännande attityd!
2020-03-06

  Anya VIP
Fasen också vad bra. Jaa vissa lever liksom inuti en och kryper fram när man ska sova. Du levandegör på ett suveränt sätt. Empati!!!
2020-03-05

  Blomma-Stjärna VIP
medmänsklighet andas i denna dikt, som berättar om ett liv som inte är lätt!
2020-03-03

  KattenKin VIP
Vilken fin dikt, inkännande i alla utslagna världar! Att bära dem med sig, kärleken känns, gör att jag vill spara den. <3
2020-03-03

  Kungskobran VIP
Så sanningsnära, fint fågat
2020-03-03

  Mats Edin VIP
Fint å angeläget skriven, gillar
2020-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP