Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åttonde mars

Åttonde mars

och jag önskar

 

att världen

blir mindre grå

 

att ängen därute

snart grönskar

 

och att vi alla

kan få

 

en värld mer

jämlik och fri

 

där kvinnor och män

kompletterar

 

och bildar

ett färgrikt vi

 

Idag säger jag:

gratulerar

 

och menar med det

förstås

 

att kvinnodagen

är för alla

 

för kvinnor, för män

- för OSS

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-08 09:26



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
År 1995 antog FN:s fjärde världskonferens om kvinnor en resolution om att stärka och lyfta fram kvinnor över hela världen. Resolutionen fastställer strategiska mål föratt uppnå jämställdhet på 12 områden, inklusive ekonomi, våld mot kvinnor, kvinnor i maktpositioner och kvinnor och miljön. Vi på Findie har valt att hedra internationella kvinnodagen detta år genom att lyfta fram några, av de många, inspirerande kvinnor inom Västerås restaurang och café-värld.



Såhär tycker jag ! Det är därför "kvinnodagen" finns"!
2020-03-10

  Koloristen
Instämmer med Larz.
2020-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag tar totalt avstånd från 8 mars.
2020-03-08

    Askanden
nubbe
för snubbe

bra

gratulationer till alla kvinns därute
2020-03-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det gäller ju bara
att bjuda på sig
och säga att alla
parter är med, det
leder ju till fred
och möjligheter
uti alla led!!!
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP