Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musik av annan art

de kände lite på våra instrument,
provspelade lite skalor och ackord

sen började de spela
musiken var den sällsammaste jag hört

det var som
om begreppen dur och moll helt saknade innebörd

de använde skalor och intervall,
ackordkombinationer och -följder
ingen mänsklig varelse någonsin hört

det var oklart
ifall de framförde sina egna kompositioner
eller ifall de bara improviserade, lekte fram musiken

den musik de presenterade för oss
var i liksom i tonarter ingen mänsklig kompositör
någonsin upptäckt

deras samspel var fullständigt telepatiskt
och de vävde förtrollande musikaliska linjer tillsammans
med ett sväng som inte var av denna världen

den sällsamma musik de lät oss få höra
öppnade dörrar och fönster
till nya världar som ingen människa någonsin skådat




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-17 11:07



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Jag tänker mig några utomjordiska musiker som får tillgång till våra musikinstrument.
2020-03-17

  Kungskobran VIP
Otroligt spännande illusion, påminner om tolvtonsmusiken när den kom för första gången.
Men dikten har en mycket djupare innebörd. Mycket fint fångat.
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP