Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stölder från Hjärttrakten

 

Hjärtat slår uppriktiga slag
Men om nån som inget begriper ingriper
Och försöker kväsa barnets andetag
Slår hjärtat om
Väljer en annan takt
Kanske utan takt

Det finns långa korridorer med dörrar
Där upproriska tag av anarkistiskt slag
Tas omhand med järnhand

Brända bältdjur i bur
Som bryts ner ännu mer

Det finns döva hjärtspecialister
Som skulle behöva öva upp öronen
Så rundgången av skriande misstag klipps

Hjärtat slår slag för våra skadade jag
Men det är som att ingen hört oss
Som att vi sänt på fel megahertz




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-10 11:00



Bookmark and Share


  DavidM VIP
En skildring som går på djupet. Rader som berör att läsa.
2020-04-11

    ej medlem längre
Din fantastiska ordkonst har sådan spänst, höjd och djup. Det är sorgligt hur människohjärtan behandlas i vår värld, i synnerhet de känsliga.
2020-04-11

  Magdalena Eriksson VIP
sorglig text men bra
erfarenheter som gör så ont. tur att skrivandet finns.
2020-04-10

    Jag är fan större än Sartre
Du är riktigt bra, men det vet du ju!
2020-04-10

  Solweig Jansson VIP
Insiktsfull text om obekväma sanningar oss människor emellan - lyhördhet och empati står inte högt på dagordningen i dagens samhälle ! Uttryckt med din spänstiga ordglädje och med glimten i ögat, vreden i fickan !
2020-04-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är en verklig ordkonstnär, som inte ryggar för det svåra av olika slag, utan sätter det på pränt med inneboende styrka och en dos humor och förtvivlan.
2020-04-10

  Blomma-Stjärna VIP
fenomenalt bra text - jag blir imponerad av att du kan göra konst av så mycket smärta och ilsken klarsyn - kärleken och humorn överväger, det är nog det - som flamencon, också en konstart, full av både stolthet och ilska, sensualitet och lidande!
2020-04-10

    Lena Staaf VIP
Det känsliga barnet som blir missförstådd och "vårdad", ohörd, begränsad, stympad.
2020-04-10

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text om dom som blir frihetsberövade och deras anhöriga!
2020-04-10

  Nanna X
Hjärtligt tack för dessa sanningar. Och glad påsk!
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP