Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillebror och tant Rut

 

Lillebror går i sina stora skor
Handlar själv
När morgon dragits ut till dag
Hittar en tant på affären
Hon liknar en farmor
Fast fränare och färgglad
Och han har ju ingen
Så han följer efter henne hem
När mamma ännu sover

Ett krångligt hus med gångar
Han memorerar och möter många

Rynkiga och grå
En del rynkar på näsan
Verkar inte alls lika levande
Och snälla som farmor

Hon stannar i steget
Här bor jag, säger hon tillslut
Blommor på dörren
Hon har rött hår och heter Rut

Hon bjuder på smörgås
Allt går i lås
En reservdörr
Till ett skafferi med sällskap
Att kunna öppna
I längtan efter nåt hjärtegott
Nästa långa ensamma morgon
När mamma ändå sover




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-10 09:39



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
En fin berättelse om två ensamma som finner varandra ! Sådana möten är viktiga och det är viktigt för barn att ha vänner även utanför familjen - en familj kan inte alltid klara allt. Och sådana möten mellan olika generationer kan vara underbara och väldigt viktiga !
2020-04-10

  Blomma-Stjärna VIP
mycket bra text om en gammal människa och ett nästan övergivet barn som finner att de kan ge varandra en fin stund som tack vare maskrosbarnets vakenhet kan upprepas - bli till "ett skafferi med sällskap", djupna till vänskap - när mamma ändå sover
2020-04-10

    Lena Staaf VIP
Det lilla barnet. Varför sover mamma? Orkar hon inte med sitt liv och sitt barn? Barnet och den gamla som hittat varann. Känns gott.
2020-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett barns upplevelser när... mamma sover!
2020-04-10

  KattenKin VIP
Ändrade då jag insåg att det var dialekt.
2020-04-10

  Respons VIP
Fin skildring av ett barn, men jag förstår inte vad ”liks sover” betyder.
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP