Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens vita vecka

 

Vårbus i luften
Bomullstussar singlar
Luften står i blom
Naturen sniglar
Vårruset backar
Tackar för sig

Att stå i kö är trist
Ett busfrö tränger
Spränger sig fram till sist
Ruttnar på dörrvakten
Den långsamma takten
Och tar adjö

Drömmen vinglar
Marken behåller färgen
Dömd till en vit vecka
En uppsjö av längtan
Vågbrytande fartsträcka

Sitt still i båten
April, april
Du är förlåten




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-04-25 14:12



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Jag har precis börjat läsa dina texter. Just nu idag. Och jag vill läsa fler. Dikten ovan...
2020-04-30

  Solweig Jansson VIP
Luften står i blom - underbart ! I alla dina texter - även med vemodigt innehåll - finns en språkglädje, en styrka som är smittande !
2020-04-26

  TrollTörnTrappan VIP
Brusande skön stämning ändå!! "Vårruset backar" - måhända en blinkning till virus-isoleringen?? Får mig dessutom tänka på "ute i backarna står" - fast där var blåsippan, inga bomullstussar..
2020-04-25

    Lena Staaf VIP
Vårbus och vårrus - känner dikten pulsera fram och tillbaka genom vårens oförutsägbarhet.
2020-04-25

    Max Poisé
Vitsipporna dominerar!
Tack för en helskön dikt!
2020-04-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP