Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara på kul, när skrivtorka råder!


ORDSPRÅKSVALS

Här kommer smygande filten

i varje gammal kärring bor en ung flicka

om inte om funnits skulle kärringen

skjute björn med eldgaffel

ingen rök utan eld

så ska en slipsten dras

undan det som undan är

gråt inte över spilld mjölk

tomma tunnor skramlar mest

ta bladet från munnen!

av barn och dårar

får man höra sanningen

låt maten tysta mun!

undan för ess, här kommer kung!

tro det får en göre i körka!

två själar om samma tanke

ro det får en väl i graven

men då är det väl uppståndelsens

morron dan därpå

säg den frid som varar

en får tacke!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-05-01 17:36



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
eru värmländska?
2020-05-05

  ULJO
Ordspråks lexikon.
2020-05-05

  Niliboy
Trevlig dikt när inspirationen infinner sig!
2020-05-04

  ResenärGenomLivet
Ordspråk går att använda till mycket och det vet du nog att jag gillar...kul...
2020-05-02

  Feliaxel VIP
Många ordspråk i dina rader
Kul läsning
2020-05-02

  M.Eta
Det finns många roliga, kan lägga till

”Nu ska vi se sa den blinde”
2020-05-02

  DavidM VIP
Fint flow i raderna, som en melodi som sjungs.
2020-05-01

    Sefarge VIP
Skönt ordspel!
"Nära skjuter ingen
Hare.." Men kanske
stor Elefant ändå?
Gud sig förbjude
Att det vore så!
;}



2020-05-01

  KattenKin VIP
Härlig ordglädje som dansar fram med stänk av dialekt och med glimten i ögat. :)
2020-05-01

  Cikoria Blå VIP
Kul! Det behövdes idag.
2020-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP