Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

håller andan

 

en vindby rubbar min jämnvikt

tar ett litet sidosteg

en sinnespust ur vindens vrår

fotfästet förloras

 

virvlar in vid vindöga

nuet flimrar

ridåer av stjärnfall

hagelhögar plåttaksknatter

koltrastsolon tranvingesång

Dagens eko jaktkattsväntan

vedkapsgnissel ringsignaler

roterar centrifugen

tumlar runt

kastas ut

tar stopp

där

i närheten lutar jag mig bakåt

sluter ögonen och lyckas bygga

en brygga in i evigheten

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-12 15:57



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Upplevelsen av nuet varierar starkt, ibland är man inte riktigt närvarande och ibland händer något som gör uppmärksamheten total - som här på alla de pockande ljuden omkring i ett ögonblick av tappat fotfäste, för att ebba ut i ett lugn - så läser jag dikten !
2020-05-12

    Lena Staaf VIP
Vind och ljud i närvaro utsträckt mot evigheten.
2020-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg