Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karlavagnens bergochdalbana

 

Det var som jag fastnade i vagnen
tankekraft utan säkerhetsbälte
uppe på varje krön stod det stilla en stund
och med den utsikten kröntes en kung
ceremonin hann inte avslutas
innan vagnen åkte baklänges
och sagan var all
slungades iväg som ett kollektivt stjärnfall
Karlavagnens stjärnbild på blåögd himmel

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-20 18:26



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Det sägs att man bara ångrar det man inte gjorde - bättre att ge sig hän, kasta sig ut - även om det ibland kan bli en stjärnsmäll !
2020-05-21

  Kajan VIP
Originell, upplever den som en dikt om hybris..
2020-05-21

  TrollTörnTrappan VIP
Blir påmind om den stillastående lilla oändligheten "på varje krön"..

..mellan fasa och eufori, eller här mellan förälskelse och besvikelse?!

Överraskande känns att man/du slungas baklänges.... nå, rör sig tydligen om tankekraft!?!
2020-05-21

    Sefarge VIP
Återkommande åskådliggörande
Livscenario med fart fram o
baklänges för visso bara för
vissa eller alla av oss?
Läcker tankeberikande
Skrivet!
;)


2020-05-20

    Lena Staaf VIP
Ett upp- och nerliv i svindlande hastighet men det är inte alla som får chansen att se stjärnorna.
Spännande dikt!
2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP