Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mi e tu

motvinden drar sitt regn diagonalt
flyttar horisonten vag
vi stadigare än någonsin
bara du och jag

vi tycker Öst kan vara Väst
och olikheten vara kärlek
och vi står där inför varandra,
trots omvärldens ständiga svek

vi vet vad vi vill,
vi tar motståndet stark som svag
det är vi två som möter,
det är alltid du och jag,

många kämpar i sin motvind,
söker svar som ständigt flyr,
många visar upp en sida
som inom oss bara yr,

efter alla dessa år,
spelar det inte någon roll,
vem som kan och får,
vart det barkar, vilket håll

kan inte längre kämpa,
vara någon jag inte längre är
bara konstatera,
att det är du och jag här

så låt skiten hända,
förverka all världslig lag
för när det väl brinner
är det bara du och jag




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 329 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-16 20:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint diktat...och vi är nog starkare än vi tror...
2020-07-11

  Lottie Ålhed VIP
Snyggt rimmat härligt flyt och tänkvärda slutsatser
2020-06-22

  KattenKin VIP
Härligt språk, skön attityd och fint flyt med rimmen etc. Gillar den. Mycket.
2020-06-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint flyt i din dikt! Du och jag mot världen, att luta sig mot varandra är mycket värt. Eller kanske Magdalenas fundering, ordet och jaget?
2020-06-17

  Anya VIP
Känner trygghet i orden. Diktarjaget har kommit långt.
2020-06-17

  Öknens Ros VIP
Du och jag i vått och torrt, när stormen viner, när eldar brinner.
2020-06-17

  Magdalena Eriksson VIP
du och jag som är ordet och jaget
eller han och hon?
gillar diktens öppenhet
2020-06-16

    Lena Staaf VIP
Fin dikt, rytmisk. Du och jag för att hantera den svåra världen.
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé