Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon är, i gryningen

I

Hon är kvinnan

som tänder gryningens första eld

i ringen av sten

där glöden ännu lever

 

och hon undrar

inte längre

vart han försvann

i nattens tystnad

 

II

Händerna knackar gnistor

ur stål mot stål

mot torrstrå och fnöske

mot fångande ris

 

hon leker med elden

som är en kattunge

med päls och små klor

i morgonväkten

 

hon smeker, hon blåser

liv i lågorna

som famnar björkens

späda klyvved

 

hon sjunger tyst

för att fåglarna skall vakna

och brasan växa

till värme och värn

 

III

Visst var han där

visst minns hon handen

som sökte hennes

i nattens tid

 

visst var han

sin breda rygg

och sitt skägg

av vitaste silke

 

och ögonblicken

träddes som pärlor

på tråden

som spindeln spann

 

medan stjärnor kom

och stjärnor gick

och allt var sagor

invid lägrets eld

 

IV

Han var

och hon har

slut på frågorna

om då och nu och sedan

 

och går stigen

ner till sjöns kant

för att hämta

ämbarets vatten

 

som alltid förr

till sig och till djuren

och till en vän

hon inte känner

 

V

Hon lägger sin klädnad

över törvedstallens gren

och kliver i sjön

för att göra sig ren

 

Hon ser lommen simma

längs tjärnens skuggstrand

hon känner småmörten

runt anklarna

 

hon lever

hon är

mitt i stunden

av eld och vatten

 

och hon undrar

varför och varthän

och tänker på ord

som att älska

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-19 07:53



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Skönformig i anda som stil
2020-09-19

  Kungskobran VIP
Finstämd kärlek av klass
2020-08-19

  Lena Själsöga Keijser
rörd in i själen
2020-08-19

  Öknens Ros VIP
Mycket välskriven, vackra bilder, gåtfull och mystisk.
2020-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP