Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Bild från 35 år sedan minst...


ADDITION

 

jag åskar jag blixtrar jag mullrar 

jag jag igenom hela sagan jag-ar

 

adderar krutregn till fyrverkerier

då förmörkar det svarta sotet allt

 

i alla de gamla husen skvallrar fönstren

en uppgörelse mellan himmel och hav

 

på en stig krattas gruset i randiga diken

där kulorna landar så trygga i stenfamn

 

den vita tyllgardinen vinkar sitt farvältag

ut ur porten springer barnet i tårar efter...

 

de går att addera men det går ändå ej ihop

havet rinner av jorden ut i tyngdlösheten...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-29 21:43



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Upplever dikten som en avgörande händelse, ett avslut mot osäker framtid. Gillar det korthuggna, men tydliga uttrycket.
2021-02-01

  Bodingen VIP
Margta har nog rätt, jag tolkar texten på samma sätt.
2021-01-31

  StinaJ VIP
Livets skiftningar tänker jag. Vemodigt och hoppfullt på en och samma gång.
2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP