Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poxplanet

vi brukar jorden

sänker knopparna i grundvattenmagasin

vadar genom sovande vatten och riskorn
sköljer dem i svanktunnor

marken bågnar och böjer sig för växelvarma val

vaktar vårdslösa och vansinniga fröbäddar

tappar havet på krill
med våta munnar

När mynningen mynnar uppåt

mynningen öppnar gryniga hål

borrhuvudet bryter ytan

det våta rutschar genom regnbågslinsens epicentrum
på andra sidan av händelsehorisonten

en anspänd inandning
förringar ytspänningens sårbarhet

det ger ringar på vattnet




Fri vers av Ran VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2021-02-02 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ran
Ran VIP