Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungsfiskaren



Det är storm idag
Vågorna går höga på öppet hav
Kungsfiskaren, en blå liten fågel
har sökt sig till hamnens lugnare vatten
den sitter på en gren
stirrar ner i djupet
dyker pilsnabbt ner
kommer upp med en fisk i halva sin storlek
flyger upp till sin gren
och börjar kalaset

Fascinerat betraktar vi den lilla fågelns bedrift




Fri vers (Fri form) av Monica Lindgren
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-26 17:33



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker att den här texten pekar ut navet i flera av Dina texter. Du mediterar över livet i naturens kraft: det spirande, det förgängliga. Du etsar fast reflektioner och ögonblick alltifrån Newtons lag till motståndet. Här trotsar Kungsfiskaren tyngdlagen. Och Du efterlämnar ett stilleben av ett 'nu', poängterar att alltsomoftast består livet av korta sensationer. Det kan vara vallmon, skogsstigen, solens vändpunkt ...
2021-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
En liten Guds skapelse.
2021-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Monica Lindgren
Monica Lindgren