Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET SANNA LEJONET AV JUDA

Ya Yehuda Anbassa*)

Bringa bud till folkets massa

Lejonet av Juda

får folkhavet att sjuda

Vad har Han att erbjuda

Svenne Pop och Gossen Ruda?

 

 

Det handlat om

den sanna kärleken

Att du och jag är tomma utan den

Det handlar om Hans nåd

så rik och stor

att Han var beredd att bli vår bror

Det budskap som har

blivit mig så kärt

är rödare än

revolutionärt

 

Här handlar det om Ordet

som blev kött

Att Sonen har för våra

synder dött

Försoning mellan Gud

och människan

Han gjorde det som

ingen av oss kan

så du kan bli

rättfärdig genom tron

Det övertrumfar all

revolution!

 

LARZ GUSTAFSSON 3/7 2021

 

*) "Lejonet av Juda" på amharinja, det språk som är Etiopiens officiella.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2021-07-03 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP