Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STORA STYGGA VARGEN

Drucken somnar han som gör barnen illa. Deras nattsvarta tankar flyger sin väg. Likt kraxande kråkor över mörka himlapällen. Slutna ögon trillar över sömnkanten. Lägger sig till ro. Stillar barnens gråt. 

Morgondagens rädslor får vänta.

 




Prosa (Kortnovell) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-08-12 16:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilket underbart bildspråk som får hjärtat att värka för det lilla barnets sorg.
2021-08-17

  Kajan VIP
Svärta, och barnens fullständiga utsatthet framgår tydligt, och hur de mår. En text som rymmer så mycket i relativt få ord, skickligt att kunna berätta så.
2021-08-13

    Lena Staaf VIP
"Trillar över sömnkanten" - en fin formulering. Stark text om barn som har det svårt.
2021-08-12

  Öknens Ros VIP
Stark text om otrygga barn.
2021-08-12

  Niliboy
Huga ligen, stackars barn måtte det gå väl för dem!
2021-08-12

  Anya VIP
En stark text med mycket svärta. Passar bra som tävlingsbidrag....tänker jag. Snyggt författat.
2021-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP