Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En välkänd mänsklig åkomma...


Jämförelser


Svanarna plirar i hettan på stocken
duvorna vandrar i vändor på stranden
blickar med avund på vadarnas lycka
att kunna simma i sprudlande spray

Sångaren framför sin dur på estraden
lekmannen trallar en visa i duschen
tänker att han som en sjungande fågel
borde få lönas med glam och galej

Svallvågen kraftfullt mot stenarna kastas
skogstjärnens krusning är liten men ändå
herre på havet för grodor och liljor
vet intet annat, och avundas ej.



14/7 2021




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2021-08-06 20:35



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Så många allitterationer och assonanser! Heter versmåttet något? Tre daktyler + en troké i raderna 1-3 räknar jag till, (men trokéerna utbytta mot spondéer i sista strofen, om man vill se det så ... En viss effekt blir det då, som passar till den lite hoppfullare avrundningen!)
Och så varje strofs slutrad en stavelse kortare.
2021-08-24

  SatansSon VIP
jag tycker om dig lena. du har din egen suveränt sällsynta stil.
2021-08-19

  Nanna X
Tänkvärda reflektioner om avunden - som är så svår att undvika.
2021-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP