Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BROTTSPLATS: OSKULD

Ett allvarligt brott är begånget. En tjuv bröt sig in i mig. Genomsökte mina skrymslen. Hittade något värdefullt. Oskulden som var min. Han tog mig som en trasdocka. Slängde mig under armen och gick. Ingen såg vad som hände.

I brist på bevis gick han fri.

 




Prosa (Kortnovell) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-08-09 17:16



Bookmark and Share


    Adrian.Eckman VIP
Det här gör ont att läsa, tack för att du skrev det
2021-08-16

  Anya VIP
Mycket starkt och komprimerat. Snyggt författat. Det känns verkligen att läsa. Titeln talande.
2021-08-14

    Lena Staaf VIP
En stark text som skakar om och som lämnar mycket kvar till fantasin.
2021-08-10

  AiA Maria den fria

Tack!
2021-08-10

  Briza media
Mycket bra skrivet. Välformulerade ord i en saklig ton ger tyngd och förmedlar känslan av att mycket mer så klart finns att säga, men att detta är vad läsaren behöver veta. Instämmer, en viktig text.
2021-08-10

  Monica Lindgren
Öppet slut, d v s vi får inte veta hur det gick! Bra text!
2021-08-10

  Susen VIP
Jösses! Fasansfullt
2021-08-09

  Kajan VIP
En dikt som efterlämnar ett vemod, något värdefullt gick sönder när det stals. Den närmast sakliga och lakoniska tonen lämnar en komplicerad efterklang. En riktigt bra text där titeln bidrar.
2021-08-09

    ej medlem längre
Texten väcker tankar om att rättssystemet inte kan skipa rättvisa fullt ut och att det finns ”inbrott” som ger värre skador än ett trasigt lås och förlorad egendom.


2021-08-09

  Niliboy
Huga ligen å huvva! Va hemskt!
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP