Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Hamnar man minns..

Ett sällsamt ljus
bär himlen ikväll

och hamnens lugn
talar sitt eget språk

När över horisontens
glödgade rand
molnen syns
röra sig sakta fram

Likt blågrå rökpuffar
stelnade på rad

Då vi kryper till kojs
tar vi med det kava lugnet
in i vår kabyss

och blir som barn på nytt

När vi låter oss vaggas
allt längre in

I drömmen som kom till
oss nyss




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-10 10:20



Bookmark and Share


  Max Poisé VIP
Härlig känsla du förmedlar. Du prickar in helt rätt melodi!
2021-08-11

  Kungskobran VIP
Minns hamnen i Kirkewall på Orkney öarna dit vi kom efter tre dygns hård seglats, vi sov som vi vore döda.
2021-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag minns Svarthamn i Skutskär, även om det inte direkt var en hamn, men det låg väldigt nära havet.
Och så givetvis Arendal i Norge, och framför allt vägen dit med alla ljusen den tidiga sommarmorgonen.
2021-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk text!
2021-08-10

    Lena Staaf VIP
Att låta sig vaggas till ro av kluckande vågor...något av det mest rofyllda som finns. Di beskriver det fint!
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP